Gå videre til innhold
Klare til å presentere kravet: Norges Bondelags forhandlingsutvalg med Bjørn Gimming, Egil Chr. Hoen og Bodhild Fjelltveit.
Klare til å presentere kravet: Norges Bondelags forhandlingsutvalg med Bjørn Gimming, Egil Chr. Hoen og Bodhild Fjelltveit.

Jordbruksforhandlingene starter onsdag: Bondelaget overrekker kravet

Dato 26. april 2023 11:00 – 12:00

Jordbruket forhandler med staten om rammevilkårene for alle norske bønder. Norges Bondelag leverer krav på vegne av hele jordbruket til staten ved Landbruks- og matdepartementet.

Onsdag 26. april

  • Kl 10.00: Bondelagets forhandlingsutvalg kommer til departementet, bildemuligheter, med påfølgende lunsj for journalister.
  • Kl 11.00: Pressekonferanse
  • Hos Landbruks- og matdepartementet i R6, Teatergata. Ta med pressekort!
    Pressekonferansen kan også sees direkte via lenke på LMD sine sider.

Forventningene i landbruket er høye før dette jordbruksoppgjøret, og det resultatet vil være avgjørende for mange bønder, som trenger et inntektsløft.

– Det er en tøff økonomisk situasjon i næringa, og bønder trenger nå en reell inntektsvekst. Gjennom jordbruksoppgjøret har politikerne mulighet til å gi bønder framtidstro ved å vise at selvforsyning og matberedskap er verdt å satse på, og å gi et inntektsløft, sier Bjørn Gimming.

Jordbrukets forhandlingsleder og leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming presenterer kravet i pressekonferansen. Forhandlingsleder fra staten Viil Søyland er også til stede. Kravdokumentet er tilgjengelig fra kl 11.00.

Det er Norges Bondelag som leverer kravet på vegne av hele jordbruket, etter at det ikke ble enighet om et felles krav mellom Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Det er ventet at staten kommer med sitt tilbud til landbruket 5. mai og forhandlingene mellom partene skal være avsluttet senest onsdag 16. mai.

Kontakter

Guri Wormdahl

Pressekontakt Pressesjef 93434200
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055