Gå videre til innhold
John Erik Johansen kjører fra Helgeland for å protestere - i traktor.
John Erik Johansen kjører fra Helgeland for å protestere - i traktor.

Pressemelding -

100 mil i traktor for å protestere: møt bøndene på tirsdag.

Følg John Erik hele veien, han sender direkte på sin Facebookprofil!

- Jeg er så frustrert over regjeringa at jeg ikke klarer å sitte stille. Derfor kjører jeg den lange veien til Oslo, for å si i fra at bøndene trenger et kraftig inntektsløft. Det er en samla bondestand som står bak bruddet og traktoropptoget, sier John Erik S. Johansen.

Torsdag ble det brudd i årets jordbruksoppgjør. Vi trenger å ruste landbruket for framtida. Bondelaget mener bøndene trenger et skikkelig inntektsløft for at inntektsgapet til andre grupper skal reduseres, og en investeringspakke er helt nødvendig for at melke- og storfebønder skal kunne gjennomføre Stortingets krav om løsdrift. Det var det ikke mulig å få til med regjeringas tilbud, derfor er det brudd i forhandlingene.

Tirsdag kl 12 er bøndene på plass foran Stortinget, til et kombinert digitalt og fysisk arrangement som forener aksjoner landet over. Det sees på facebook og bondelaget.no

John Erik forteller om hyggelige folk og god respons på veien. Han møter også yrkeskolleger som forteller om lange dager, økte kostnader og dårlig økonomi.

- Langs ruta møter vi også politikere og folk som gir tommel opp. Det er tydelig at folk vi ha norsk mat og bønder i hele landet. Dette handler om hva som skal til for at vi fortsatt skal dyrke hele landet, sier John Erik.

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes stepper inn som vikarsjåfør.

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes stepper inn som vikarsjåfør.

Mange bønder og andre støttespillere møter opp langs ruta, og da John Erik kjørte gjennom Steinkjer fikk han selskap av bondelagsleder Lars Petter Bartnes i traktoren.

- Jeg er imponert over at John Erik og andre bønder tar turen, og like imponert over at så mange møter oss langs veien. Tilbakemeldingene vi får er at folk ikke forstår hvorfor satsingen på landbruket uteblir, og at den økonomiske situasjonen er slik for bonden og landbruket. Viktigheten av matberedskap og verdien av et landbruk landet rundt står sterkt hos mange. Dette er en måte å vise deres engasjement på, sier Lars Petter Bartnes.

Får følge av traktorer fra alle deler av landet

John Erik S. Johansen er den som reiser lengst, men bønder fra alle fylker fra Nordland og sørover tar den lange veien til Oslo på traktor. Dette gjør de for å gi regjeringa tydelig beskjed om at Norge trenger bonden også i framtida.

Disse bøndene kjører hele veien til Oslo:

  • John Erik S. Johansen, startet fra Løkta/Sandnessjøen, Nordland lørdag morgen kl.07.00. Pressekontakt: Guro Bjørnstad Heimly tlf 97506055
  • Jon Lerhol, kjører fra Valdres, Innlandet. Pressekontakt Astrid Simengård tlf 97003684
  • Marianne Nordhus, kjører fra Voss, Vestland mandag morgen kl.07.00. Pressekontakt Lars Peter Taule tlf 90858555
  • Nils Magne Gjengedal, kjører fra Lærdal, Vestland. Pressekontakt Lars Peter Taule tlf 90858555
  • Geir Lohn, kjører fra Alvdal, Innlandet mandag morgen. Pressekontakt Guro Breck tlf 95779208
  • Håkon Haug Laa, kjører fra Hallingdal, Buskerud/Viken. Pressekontakt Wenche Redzepi tlf 4792414137
  • Jørund Kvaale Hansen, kjører fra Bygland, Agder. Pressekontakt Finn Aasheim tlf 4792295713
  • Andreas Næss, kjører fra Sarpsborg, Østfold/Viken tirsdag morgen. Pressekontakt Mina M. Johansen tlf 91775831
  • Marit og Arthur Salte, starter fra Rogaland søndag morgen - følg dem på facebook her.. Pressekontakt Irene Tjøstheim Finnestad  tlf 4792604824
  • Tor Olav Hanset, kjører fra Møre og Romsdal, pressekontakt Nina K Sæter tlf 4795252288
  • Stian Tufte, starter fra Rennebu, Trøndelag søndag. Pressekontakt Ailin Wigelius tlf 4741140704

 For arrangementet i Oslo tirsdag, ta gjerne kontakt med Lise Boeck Jakobsen tlf 97599866 eller Guro Bjørnstad Heimly tlf 97506055. 

Emner


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med over 61.000 medlemmer, om lag 500 lokallag, 13 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

Kontakter

Guri Wormdahl

Pressekontakt Pressesjef 93434200
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055