Gå videre til innhold
Er du den nye bondelagskokken?

Pressemelding -

Er du den nye bondelagskokken?

Norges Bondelag søker en kokk med lidenskap for norske råvarer og stolte matprodusenter. Vinneren får et kokkestipend på 100.000 kroner. Den utvalgte skal promotere norsk matkultur og spre kunnskap om råvarer produsert av bønder i hele landet. Kokkestipendet har en varighet på to år og deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2015.

- Bondelagskokken må ha en kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Vi vil at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Stipendpengene skal nyttes i et nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter. Stipendet skal være med på å styrke en stolthet og glede for norske råvarer og norsk landbruk blant kokker og hos forbruker.

Gir ut kokebok

Nåværende bondelagskokk, Bodil Eikrem Fjellestad, har brukt sine stipendpenger på blant annet å skrive sin egen kokebok.

- Jeg har fått realisert drømmen min om å gi ut en kokebok basert på lokale råvarer fra Sogn. Min tid som bondelagskokk har vært spennende og fylt med nye opplevelser. Jeg har reist rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, sier Fjellestad.

Hun er kjøkkensjef ved Gloppen hotell i Sogn og Fjordane. Der bruker hun råvarer produsert av lokale bønder.

- Interessen for mat av norske råvarer er økende hos både lokalbefolkningen og turistene som besøker hotellet. Den nye bondelagskokken bør være bevisst på hvordan han eller hun utnytter lokale råvarer og matprodusenter i sin matlaging, sier hun.

Den nye bondelagskokken vil være den tiende i rekken. Blant tidligere stipendvinnere er Kurt Sverre Øraas, Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Jørn Lie, Mikael Forselius og Inge Johnsen. De har alle en forkjærlighet for lokale norske råvarer og vært med på å utvikle norsk matkultur.

For å bli den neste bondelagskokken må du:

  • Ha et engasjement for norske råvarer

  • Du skal bidra til å fremme og å utvikle norsk matkultur

  • Ha et konkretmål for bruken av stipendmidlene

Slik søker du

Send inn din søknad her.

Søknadsfrist er 16. november 2014. For spørsmål og informasjon, kontakt Kari Marte Sjøvik på tlf. 41 46 03 87 eller kari.marte.sjovik@bondelaget.no. Se også Bondelagets hjemmeside: http://bondelaget.no/bondelagskokken


Related links

Emner

Kategorier


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med 62.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

 

Kontakter

Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055