Gå videre til innhold
Jordbruket starter forhandlinger

Pressemelding -

Jordbruket starter forhandlinger

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har vurdert statens tilbud og blitt enige om å gå i forhandlinger med staten. Forhandlingene starter med en gjennomgang av posisjoner.

Utgangpunktet for å starte forhandlinger er de prioriteringene som ligger i kravet. Først og fremst handler det om å gi et økonomisk løft for de mindre og mellomstore gårdsbrukene, gjennom økte budsjettmidler. Videre er det viktig for jordbruket å redusere inntektsforskjellene mellom jordbruket og andre grupper. Jordbruket har også klare prioriteringer innenfor klima.

- Vi går inn i dette med klare forventninger om at regjeringen viser betydelig forhandlingsvilje. Forhandlingsvilje er helt avgjørende for å møte jordbrukets krav, og for å komme fram til en jordbruksavtale, sier Lars Petter Bartnes, forhandlingsleder og leder i Norges Bondelag.

Jordbrukets krav på 860 millioner kroner ble lagt fram mandag 25. april. Statens tilbud kom onsdag 4. mai og har en ramme på 90 millioner kroner.

Forhandlingene starter lørdag 7. mai med gjennomgang av krav og tilbud for å klargjøre partenes posisjoner og om det finnes grunnlag for en avtaleløsning. Forhandlingene skal være avsluttet senest fredag 13. mai.

Vedlegg: Arbeidsdokument overlevert staten i møte 6. mai kl 16.00.

Kontaktpersoner:

Lars Petter Bartnes, 90 08 45 76

Merethe Furuberg, 96 16 30 92

Emner

Kategorier


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med 62.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

Kontakter

Guri Wormdahl

Pressekontakt Pressesjef 93434200
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055