Gå videre til innhold
Stemningsbilde fra opptoget etter bruddet i jordbruksforhandlingene i 2014.
Stemningsbilde fra opptoget etter bruddet i jordbruksforhandlingene i 2014.

Pressemelding -

Møt bønder fra hele landet foran Stortinget i morgen

I morgen kommer flere tusen bønder og andre med hjerte for norsk mat til byen for å gå i et stort opptog for norsk matproduksjon. Bakgrunnen er bruddet i jordbruksforhandlingene mellom staten og bøndene. 

Det er ikke bare bøndene mener trygg norsk mat er verdt å gå i tog for. Flere av Norges fremste kokker støtter bøndene. 

- Jeg kan ikke drive restaurant uten bøndene. Og du kan ikke spise deg mett uten dem, sier Jørn Lie, kjøkkensjef på Gamle Raadhus i Oslo.

- Jeg mener alle som setter pris på trygg, god og kortreist mat, bør bruke matpausen sin på tirsdag til å vise at de støtter dem, oppfordrer Christer Rødseth som er kjøkkensjef på Vaaghals restaurant. 

Toget går fra Landbrukets Hus til Stortinget, nå er det opp til stortingsrepresentantene å avgjøre rammene for norsk matproduksjon i framtida.

Her er programmet i grove trekk:

  • Hele morgenen fram til kl 12: Flere tusen bønder fra hele landet strømmer til bakgården i Landbrukets Hus, Schweigaards gate 34. Mat fra Bondens Marked og food trucken Anne på Landet. Plakatsnekring og god stemning.
  • Kl 12: Musikk ved Ni Liv, Valkyrien Allstars og flere. Appeller og underholdning,
  • Kl 12.45: Opptoget går fra Grønland til Stortinget

Bakgrunn:
De viktigste ressursene i norsk landbruk er matjorda og menneskene som driver den. Norges Bondelag jobber for at vi skal fortsette å ha et landbruk med gårder av ulik størrelse over hele landet. At norske bønder fortsatt skal kunne produsere trygg kvalitetsmat til norske forbrukere, holde landskapet åpent, landet levende og 90.000 i arbeid, både i dag og i framtida.

Regjeringa viste ingen vilje til å satse på dette landbruket i årets jordbruksoppgjør. Derfor brøyt vi årets jordbruksforhandlinger.

Kontakt: Lise Boeck Jakobsen, kommunikasjonssjef i Norges Bondelag: 975 99 866.

Related links

Emner

Kategorier


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med 63.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

Kontakter

Guri Wormdahl

Pressekontakt Pressesjef 93434200
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055

Relaterte events