Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny landbruks- og matminister: - Lytt til hele næringa

Jon Georg Dale (FrP) er utnevnt til ny landbruks- og matminister. Norges Bondelag gratulerer Dale med den viktige jobben som statsråd med ansvar norsk matproduksjon.

- Vi er opptatt av å etablere en åpen og ærlig dialog med enhver landbruksminister, det vil også gjelde for han. Vårt ønske, og gode råd til den nye ministeren, er å bli kjent med og lytte til innspill fra hele det fantastiske mangfoldet vi har i norsk landbruk. Det handler om ikke bare å lytte til de som allerede er enige med ham, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

- Dale overtar nå styringa av ei viktig næring for det norske samfunnet. Landbruket produserer trygg mat av høy kvalitet til norske forbrukere, og næringa gir grunnlag for 90.000 norske arbeidsplasser og verdiskaping i nesten alle landets kommuner, sier han.

Dale overtar etter partikollega Sylvi Listhaug som har vært landbruks- og matminister i drøye to år. Bondelaget vil invitere Dale til et møte så fort det lar seg gjøre.

- Vi ser fram til å bli kjent med hvilke tanker og visjoner Dale har for næringa. Samtidig tror vi ikke at statsrådsskiftet vil bety store endringer i den landbrukspolitikken som føres. Listhaug har arbeidet for å gjennomføre regjeringens landbrukspolitikk. Vi må forvente at oppgaven til Dale vil være den samme, sier Bartnes.

- Bondelaget vil legge til rette for at det skal være lønnsomt å produsere mat for alle bønder over hele landet, uansett geografi og størrelse. Det er ikke tvil om at samarbeidet med Listhaug på dette området har vært krevende, avslutter bondelagslederen. 

Kontaktpersoner:

Leder Lars Petter Bartnes: 900 84 576

Kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen: 975 99 866 

Emner

Kategorier


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med 62.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

Pressekontakt

Lise Boeck Jakobsen

Lise Boeck Jakobsen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 97599866
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901