Gå videre til innhold
Overraskende matvalg fra Solberg

Pressemelding -

Overraskende matvalg fra Solberg

-  Det er ingen tvil om at det er overraskende at Erna Solberg gir FrP ansvaret for landbruksdepartementet.  Selv om det er et krevende utgangspunkt for samarbeid, vil vi legge vekt på å få til en god dialog med den nye ministeren, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke.

Etter det Norges Bondelag kjenner til har Listhaug begrenset landbrukspolitisk erfaring fra tidligere, og har primært hatt sitt virke innenfor familiepolitikken. Hun er odelsjente og oppvokst på gård på Sunnmøre.

-  Landbruket er ei næring hvor mange familier har investert mye penger, tid og krefter i å produsere norsk kvalitetsmat til en voksende befolkning. Vi forventer at ministeren setter seg inn i næringas situasjon i dag, sier Bjørke.

Listhaug får ansvaret for å følge opp målene som den nye regjeringen har lagt for norsk matproduksjon i Sundvolden-erklæringen og i samarbeidsavtalen mellom KrF, V, KrF og FrP.

-  Vi går ut i fra at den nye ministeren har et engasjement for å satse på jordbruket, og ser frem til dialog for å komme frem til de beste løsningene for norske matproduksjon fremover. Vi inviterer henne til å møte oss i nærmeste fremtid.

Fremskrittspartiet, som den nye landbruksministeren tilhører, har argumentert for store omveltninger i landbrukspolitikken. Blant annet har partiet ved flere anledninger fremmet forslag om store kutt i overføringene til næringa, reduksjoner i tollvernet og oppheving av viktige reguleringer som i dag gir grunnlaget for et landbruk over hele Norge.

-  Vi forventer at det er samarbeidsavtalen mellom KrF, Venstre, Høyre og FrP og regjeringsplattformen som blir førende for politikken på landbruksområdet.

Norges Bondelag konstaterer også at regjeringen nå opprettholder landbruks- og matdepartement som eget departement.

-  Matproduksjon i Norge forutsetter politiske rammebetingelser.  Det er derfor avgjørende at et departement med høy kompetanse på norsk matproduksjon opprettholdes.


Emner

Kategorier


Norges Bondelag arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Bondelaget er partipolitisk uavhengig og den ledende organisasjonen for næringspolitikk og service i landbruket. Med 62.000 medlemmer, om lag 550 lokallag, 18 fylkeslag, gode politiske kontakter og høy faglig kompetanse er vi en sterk organisasjon.

 

Kontakter

Guri Wormdahl

Pressekontakt Pressesjef 93434200
Bjørn Gimming

Bjørn Gimming

Pressekontakt Leder 41275230
Sigrid Hjørnegård

Sigrid Hjørnegård

Pressekontakt Generalsekretær i Norges Bondelag 975 08 901
Kevin Karlsen Nordnes

Kevin Karlsen Nordnes

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48438886
Guro Bjørnstad

Guro Bjørnstad

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 97506055