Gå videre til innhold

Regions: Troms

En av landets beste kokker, Heidi Bjerkan satser på barn og unge når hun lærer dem om maten i et helhetlig perspektiv på Geitmyra Credo i Trondheim. Foto: Geitmyra Credo.

Sju norske kandidater klare til nordisk matkamp

Nå er det klart hvem som skal representere Norge i den nordiske matprisen Embla.
I mars 2022 møtes de ypperste innen nordisk mat- og mathåndverk for å kåre de beste i sju kategorier. Vi har stor tro på de norske representantene, som har en stor bredde, er bærekraftige og trekker fram genuint nordiske smaker, håndverksmetoder og råvarer.
I Norge kom det inn rekordmange 110 nominasjoner. Den

Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming. Foto: Norges Bondelag.

Ha tillit til at dyra skal behandles godt

Av: Bjørn Gimming, leder Norges Bondelag.
Vi er som matprodusenter avhengig av tillit fra deg som kjøper maten vi har produsert, og til å gjøre oss fortjent til den tilliten. Det er viktig for meg, enten det handler om å produsere mat så bærekraftig som mulig, med lave klimautslipp, at maten er trygg eller hvordan dyra har det. Det er avgjørende for meg som bonde at dyra har det bra og får godt

Svinebonde innstilt som ny 1. nestleder i Norges Bondelag

Svinebonde innstilt som ny 1. nestleder i Norges Bondelag

Valgnemda i Norges Bondelag har innstilt Nils T. Bjørke (Hordaland) som leder, Kristin Ianssen (Østfold) som 1. nestleder og Brita Skallerud (Akershus) som 2. nestleder av styret i Norges Bondelag. Kristian Ianssen som er innstilt som 1. nestleder, har erfaring fra svinenæringen som leder av Norsvin og som svineprodusent. I dag sitter hun som 1. varemedlem av styret.